Tips för en lyckad fest

fest

Det är kul att ställa till med fest, men en smula nervöst kan det allt bli under förberedelserna. Hur vet jag att mina gäster kommer att ha kul? Kommer de att gilla bandet/DJ:/underhållningen? Finns det tillräckligt med mat och dryck? Och framför allt – vad ska jag servera?

I slutändan har man ofta oroat sig i onödan. Dina gäster kommer att ha kul, de gillar dig och är där för att du bjudit in dem, ibland krävs det inte mer än så. Människor som samlas för att ha skoj har en ganska fenomenal förmåga att göra just det. Dock finns det såklart en del man kan göra för att festen ska bli ett riktigt dunderpartaj som du själv och dina gäster kommer att minnas i år framöver.

Miljön

Hur du väljer att rama in din fest har stor betydelse. Kanske behöver ni inte vara i lägenheten/huset, även om det såklart kan vara hur trevligt som helst. Att välja att ha sin fest i en mysig lokal eller i ett uppslaget tält vid någon naturskön plats kan vara en riktig hit. En vacker eller häftig miljö gör en hel del för stämningen, ja, den sätter hela stämningen.

I Stockholmsområdet finns många festplatser och natursköna miljöer. Att hyra en festlokal är den enklaste lösningen, men du kan också arrangera din fest i en offentlig miljö genom att exempelvis slå upp ett festtält. Du måste dock alltid söka tillstånd hos kommunen först, och vissa platser är av naturliga skäl undantagna.

Maten

Att själv laga mat till en stor mängd gäster kan bli både stressigt och ansträngande om man inte planerar det noga. Med bra planering, gott om tid och hjälp av goda vänner kan det också bli hur kul och trevligt som helst. Om du ska laga mat själv behöver du bestämma meny och börja laga maten veckor innan festen och frysa in eftersom. Se till att det finns ordentliga kyl- och uppvärmningsmöjligheter i festlokalen så att du smidigt kan ha maten klar när det är dags.

Vi på Cicada tycker förstås att du ska anlita oss för att fixa maten. Att ha catering beställd och redo att bäras in är ett ganska stort ok som lyfter från axlarna. Som van cateringfirma vet vi dock hur viktigt det är att maten som serveras är tillagad med kärlek och omtanke om gästerna. Det ska kännas hemlagat, annars blir ingen glad av maten, vilket ju är syftet. I våra menyer och bufféer hittar du mängder av vällagad mat som du fritt kan kombinera till olika menyer utifrån din egna smak. Du säger till när du vill ha maten levererad och vi ser till att den kommer på plats.

Musiken

Musik och dans hör en lyckad fest till. Investera i en bra musikanläggning så att de blir ordentligt tryck. Med en mixer kan du lätt spela upp egna spellistor från Spotify, kanske en lista du skapat tillsammans med dina gäster innan festen. Att hyra in en DJ är också en pålitlig garanti för succé, i alla fall om DJ:n är seriös och tar hänsyn till gästerna och vad de tycker om att dansa till. Lyckligtvis finns gott om DJ:S i Stockholm och det är lätt att hitta någon som passar din och dina gästers musiksmak.

Ett liveband är ändå det allra häftigaste och något som folk garanterat minns. Att fixa utrustning till ett liveband kan kosta en slant, men då har du samtidigt möjlighet att utnyttja anläggningen till både DJ, karaoke, eller varför inte en öppen scen om du har många talanger bland gästerna? Även liveband finns det gott om i Stockholm, och även här brukar det finnas något för alla smaker. Mat till bandet eller DJ:n fixar vi!

Hör av dig om du har några frågor kring catering eller våra menyer, så kan vi berätta om hur vi kan hjälpa dig att arrangera en riktigt lyckad fest för dina vänner!