Vegetarisk catering – inte utan protein

tomater

För oss är det inte bara viktigt att kunna erbjuda alternativ för den som av någon anledning vill ha vegetarisk eller vegansk catering. Det är minst lika viktigt att det vi serverar har samma höga standard som resten av maten i våra menyer och bufféer. Med andra ord, hos oss blir det inte någon pliktskyldig bakad potatis eller isbergssallad. Vårt mål med din mat är alltid att den ska vara lika god, lika vacker att se på, och lika fantasifull som allt annat vi serverar.

Nyttigt och gott

Att vegetarisk mat inte ska vara nyttig är lyckligtvis inget man vanligen behöver oroa sig för. Att få i sig vitaminer och andra nyttiga ämnen är såklart inget problem när en maträtt innehåller mycket grönsaker. Något som många däremot ofta undrar över är hur vegetarisk mat står sig i jämförelse med kött och fisk vad gäller protein? Alldeles utmärkt, är vårt svar, bara man vet var man ska leta.

Många vegetariska livsmedel innehåller stora mängder protein. Det gäller framför allt sojabönor, kikärtor och många andra så kallade baljväxter. Grönkål, quinoa, mandlar och tofu (som ju tillverkas av sojabönor) är andra utmärkta proteinkällor. I våra vegetariska och veganska bufféer ser vi till att använda oss av livsmedel som täcker upp alla människans behov och vårt mål är alltid att skapa fullvärdiga och nyttiga måltider.

Smakkombinationerna lika viktiga

Men festmat är ju inte främst till för att vara nyttig och hälsosam, den ska ju smaka gott också! Och det är inte svårt att skapa goda vegetariska och veganska maträtter, bara man ser till att ha ett brett utbud av råvaror att välja bland. En stor anledning till att vegetariska alternativ ofta uppfattas som tråkiga och fantasilösa när man är ute och äter är tyvärr att många restauranger inte tar vegetarisk mat på allvar. Ofta slängs något ihop i sista sekunden utifrån vad som råkar finnas hemma. Trist och onödigt, tycker vi.

Hos oss är vegetariska rätter något som ska kunna ätas och uppskattas av alla, även notoriska kött- och fiskätare. Därför finns våra vegetariska maträtter representerade även i de av våra bufféer som inte är uttalat kött-, fågel- och fiskfria. I vissa världsdelar är den vegetariska kokkonsten långt mer sofistikerad än i vår västerländska matkultur. Sydostasien och Sydamerika är två utmärkta exempel. Att hämta inspiration från dessa platser runt om i världen är det som ständigt gör oss bättre på att hitta och ta fram nya spännande vegetariska recept.

Vegetarisk mat på riktigt

Oavsett om hela ert sällskap föredrar vegetarisk mat, eller bara några stycken, lovar vi att ni med våra vegetariska och veganska menyer kommer att bli helt nöjda, både vad gäller smak, utseende och innehåll. Vi tar vegetarisk och vegansk mat på allvar och tycker man kan skippa ordet alternativ. Vegetariska och veganska rätter ska vara lika standard som kött och potatis!