Mycket grönt på tallriken när värmen stiger

vegetarisk mat

Vegetarisk och vegansk mat passar utmärkt på sommaren. Den upplevs som lätt och fräsch och ger en lång och skön mättnadskänsla som räcker hela sommarkvällen. Därför ser vi alltid till att ha mycket gröna inslag i alla våra menyer, och vi erbjuder även helt vegetariska och veganska bufféer, med lika stor bredd och variation som våra övriga menyer.

”Att skapa en välkomponerad rätt är att blanda smaker och texturer på ett sätt som är både vackert att se på och som tas väl emot av smaklökarna”

Sallader och grönsaker i massor ska det vara på bordet när det är varmt ute. Naturligtvis blir man då och då också sugen på en grillad köttbit eller kanske en helstekt abborre, men vårt tips är då att man hellre låter bli sovlet, det vill säga potatis, ris eller pasta och istället låter smaklökarna koncentrera sig på huvudingredienserna. Runt Medelhavet låter man ju ofta kött och fisk kompletteras enbart av en enklare sallad och det är definitivt något för oss nordbor att tänka på också. Särskilt på sommaren när vi faktiskt inte behöver den där bukfyllan som kaloririka tillbehör ger.

Varierade smaker och texturer

När du vill komponera en sommarmeny med mycket grönt bör du tänka på texturen. Att skapa en välkomponerad rätt är att blanda smaker och texturer på ett sätt som är både vackert att se på och som tas väl emot av smaklökarna. Knaprigt får samsas med mjukt, till exempel som in coleslaw. Starkt, milt och syrligt som i en nudelsallad med chili och citrongräs. Ta gärna en titt i våra menyer så får du lite inblick i hur vi tänker.

Inga substitut

Vi tycker att vegetarisk och vegansk mat står bra på egen hand och att det inte bara handla om innovativa sätt att ersätta befintliga animaliska produkter. Därför ser du inga sojakorvar eller quornfärser i våra menyer. Den kulinariska historien är fylld av spännande och goda vegetariska recept och vi gillar att laga vegetarisk mat och experimentera.

En bra mix

Som i alla våra menyer gillar vi att blanda mat från olika världsdelar, mat som vi provsmakar och väljer ut för att komplettera varandra väl. Här diskrimineras inget kök, utan en västerbottenpaj får glatt samsas med en frasig wontonkorg med körsbärstomater och nudelsallad med mango och vårlök. Vi tror att en glad och uppfinningsrik meny ger glada och äventyrslystna gäster.

Berätta för oss hur du vill ha det

Vårt vegetariska utbud är så klart inte begränsat till enbart våra vegetariska och veganska menyer, utan genomsyrar alla bufféer och menyer. Dessutom kan du alltid specialanpassa och byta ut rätter, så länge dina önskemål når oss i god tid i förväg. Vårt mål är alltid att leverera vällagad och god mat oavsett om den är animalisk eller vegetarisk.

Gör din sommarfest till en grön upplevelse för dig själv och dina gäster och beställ vegetarisk eller vegansk mat från oss på Cicada. Vi levererar maten i lagom tid till ni ska äta och den är redan upplagd och klar vid leverans. Bara att hugga in!