Glutenfri catering

Studentmottagning

Som glutenallergiker, eller om man av hälsoskäl helst avstår från gluten, kan det kännas nervöst inför en fest där maten är caterad. Har man inte sagt till innan kan man nästan räkna med att en del av maten, framför allt friterat och sådant som innehåller pasta och bröd. Samtidigt finns det ju otroligt mycket festlig mat som inte innehåller gluten, grönsaker, kött, kyckling, ris, potatis. Du kan nästan alltid hitta många ätbara alternativ i en normal buffé.

”Vi har ett enormt utbud av smarriga festrätter som inte innehåller gluten, så det är ingenting som kommer att påverka festfaktorn på maten ett dugg”

Vill du ändå absolut ha till exempel bröd eller bara kunna välja fritt bland alla rätter på menyn, ska du alltid vända dig till din värd innan du går på festen, och be om att alla rätter med gluten tas bort från menyn. Du kanske är väldigt känslig och har svårt att äta mat som tillverkats i samma kök som mat med gluten i har tillretts.

Glutenfria menyer och bufféer

Anordnar du fest själv och är allergisk mot gluten, eller har en gäst som är det, kan du i god tid innan festen be oss att sätta ihop en helt glutenfri meny. Vi har ett enormt utbud av smarriga festrätter som inte innehåller gluten, så det är ingenting som kommer att påverka festfaktorn på maten ett dugg. Vill ni ändå ha bröd och kanske pasta så ordnar vi så klart glutenfria varianter av det, och även smarriga efterrätter går att trolla ihop, inklusive äppelpaj!

Många vill ha glutenfritt

Allt fler människor testar att köra glutenfritt idag, och det är vi som cateringföretag väl medvetna om. Därför ser vi till att all vår personal har bra koll på vad som innehåller gluten och i vilka mängder. Vi är också medvetna om att människor gärna ser att maten de äter är märkt utifrån allergier utan att behöva fråga, så vi ser alltid till att redovisa eventuella ingredienser som kan ge upphov till allergiska reaktioner när vi lägger upp maten vi har levererat. Du riskerar med andra ord aldrig att drabbas av en allergisk reaktion om du äter caterad mat från oss. 

Var ute i god tid

För att vi ska kunna förbereda er mat på bästa sätt utifrån allergier, måste vi dock ha era specifikationer i god tid, minst en vecka i förväg. Ju mer tid vi har på oss att förbereda er meny, desto bättre kommer maten att smaka och passa ihop. Det förekommer bröd och andra typer av glutenprodukter i princip alla våra menyer för variationens skull, men får vi bara tid på oss så kan vi lätt ordna en varierad och smakfull meny som passar ditt och ditt sällskaps behov. Välkommen att höra av dig!