Fräscha smårätter till vårens fester

vårfest

Snart är det vår! Visst känner du redan solstrålarna värma lite grann trots kylan? Och när solen skiner så vaknar festnerven. Hoppet om en ljusare vardag väcks och det är dags för fräsch och vårig mat. Ut med de mustiga grytorna och in med lättare rätter. Fisk, skaldjur, grill, sallader, primörer – det finns mycket som är underbart med våra ljusare årstider.

Här bjuder vi på lite tips inför festen i den efterlängtade vårsolen.

Något lätt och gott till bubblet

Först är det välkomstdrink eller varför inte ett glas champagne, finns det något mer uppiggande efter en lång mörk vinter? Till bubblet passar det perfekt med snittar och kanapéer, små delikatesser som går att äta på stående fot, kladdar minimalt och bjuder in till trevlig konversation. Cicada Catering har ett stort utbud supergoda snittar att bjuda på. Du får gärna provsmaka hos oss innan du lämnar in beställning på catering till din fest!

Som sagt, vi har mycket att bjuda på till vårfesten. En klassisk kanapé med löjrom går alltid hem och skapar feststämning tillsammans med ett glas bättre cava. Tunnbrödssnurror med rökt lax och pepparrot eller en bit Västerbottenspaj är också fräscha alternativ till plockmenyn. Och Cicada Catering har givetvis gott om vegetariska alternativ även när det handlar om plockmaten till bubblet.

Fräscha sallader går alltid hem

Varför inte börja med en fräsch vårsallad gjord på primörer,  ett suveränt sätt att imponera på gästerna en lördagskväll i slutet på april. Vi har ett brett utbud smaskiga sallader på vår cateringmeny.

Varför inte en caesarsallad med en tvist av cajun: ett sotat kycklingbröst på romansallad med parmesan som tillbehör. Delikat, fräscht och aptitretande för resten av festen.  En räksallad går också alltid hem i vårsolen, ger den där rätta fräscha känslan. Vår fräscha Rhode Island-dressing i modern tappning ger en extra piff. En klassisk rostbiffsallad är ett beprövat alternativ för den mer konservative.

Glöm inte bort det vegetariska

Ett kardinalfel som man bara inte får göra på en fest i dag är att glömma bort vegetariska/veganska alternativ. Kolla upp hur många gäster som inte äter kött och vårt proffsiga cateringkök har mycket grönt och delikat att erbjuda.

Varför inte en vegansk sallad med bland annat quinoa, avokado och hummus? För vegetarianen går det alltid med en klassisk grekisk sallad eller varför inte couscous med grillade grönsaker.

Men plockmat behöver förstås inte bara behöva snittar, kanapéer och sallader. Vi har mer än så att bjuda på. Blir gästerna hungriga framåt småtimmarna så finns det gott om smaskigt att välja på. Plockmat kan vara varm också.

Dessa rätter går självklart även att servera på plockmenyn, det beror helt på vilken nivå du vill lägga festen på.

Minihamburgaren växer i popularitet

Hamburgaren är en klassiker som på senare år har gjort entré även bland plockmaten i form av minihamburgaren, slidern. Vi kan bjuda på en riktigt smarrig minihamburgare gjord på kalvfärs av toppkvalitet, toppad med rödbetor och en delikat fetaostcreme. Eller du kanske är sugen på att ge festen en asiatisk touch? I så fall har vi en koreansk miniburgare med asiatisk coleslaw på plockmenyn.

Spett är en annan suverän lösning för den informella festen med vänner och kollegor. Går dessutom att variera med kryddning och olika tillbehör i all oändlighet. Pröva vårt kycklingspett mini med grillade grönsaker och aioli. Även här kan du sätta en trendig asiatisk touch på det hela: vårt teriyakikycklingspett med asiatisk coleslaw i glas går alltid hem.

Hoppas det här har gett dig inspiration inför festen i solen! Mer idéer kan du hitta bland våra menyer här på hemsidan. Låt väl smaka och ha en glad vår!