Catering för bröllop

bröllop

Bröllopet, den stora dagen. För många är dagen då de gifter sig en av livets stora stunder, då man har vänner och familj samlade för att fira sin kärlek till den som ska bli ens livspartner. Det finns naturligt nog en hel del förväntningar på en sådan dag och en hel del planeringsarbete att göra. På Cicada tycker vi att catering för bröllop är något av det roligaste som finns. Att kunna bidra till att göra en så viktig dag perfekt är något som vi ser som en viktig och härlig utmaning.

Den perfekta bröllopsfesten

Hur ser den perfekta bröllopsfesten ut? Svaren är säkert lika många som antalet brudpar. Vissa föredrar en stillsam, romantisk middag i sällskap av de närmaste, vissa väljer ett exotiskt resmål medan åter andra slår på stora trumman med hundratals gäster och övernattning i tjusiga miljöer. Kanske kan man säga att den perfekta bröllopsfesten är den som speglar brudparet bäst?

De flesta är dock överens om att man vill ställa till med en fest som gästerna minns länge, och då brukar det vara några saker som sticker ut; bra stämning, glädje, musik och dans, roliga tal, underhållning, och framför allt – god mat och dryck!

Den bästa bröllopsmaten

Den sistnämnda punkten är där vi kommer in. Som mångårigt cateringföretag har vi den bredd och kompetens som krävs för att med hjälp av mat och dryck sätta rätt prägel på såväl små intima tillställningar som stora brakfester. Vare sig det gäller plockmat och snittar till fördrinken, en överdådig buffé eller specialanpassade trerättersmenyer har vi maten på plats när det är dags.

Att anlita ett cateringföretag för att hålla gästerna mätta och nöjda är ett fantastiskt lyft vad gäller planeringen och gör att ni kan ägna tid åt andra delar av förberedelserna.

Snittar och plockmat

Till champagnen eller fördrinken hör såklart goda snittar eller lite aptitretande plockmat. Bland våra menyer hittar ni lätt ett stort utbud av snittar. Ni kan välja mellan ett färdigt urval, eller själva plocka ihop era favoriter utifrån en lång lista av frestande appetizers.

Planerar ni en lång kväll kan det kanske vara bra att även ha lite plockmat så att gästerna står sig. Även här har vi ett stort urval att välja bland. Ni väljer utifrån tycke och smak och tillsammans kan vi lätt komma fram till den bästa lösningen för er.

Specialanpassade bufféer och menyer

Till middagen kanske en gående buffé passar bäst, eller – om sittningen ska kännas lite mer formell och exklusiv – en trerätters meny som ni själv komponerar utifrån våra alternativ. Klassiker som Toast Skagen och Wallenbergare kan kombineras med mer exotiska rätter som ceviche eller souvlakispett. Bland våra efterrätter hittar ni kronan på verket, till exempel i form av en smarrig chokladtårta eller varför inte en citronpaj med färska bär och grädde? Bufféer och menyrätter kombineras utifrån behag och er smak. Era gäster kommer att minnas maten, det garanterar vi!

Vickning

Blir det dans till framåt småtimmarna står vi redo med vickning när så krävs. Lite plockmat bestående av minipizzor eller tunnbrödrullar, eller vegetariska och veganska alternativ som vårrullar  eller pico de gallo. Ingen ska gå hungrig från er fest!

Alternativ och speciallösningar

Vi vet hur det är när många människor ska samlas och äta tillsammans: Det finns många allergier och preferenser att förhålla sig till. Vi är vana vid detta och ordnar lätt alternativ för den som är allergisk, vegetarian eller vegan. För oss är det också viktigt att det inte rör sig om några pliktskyldiga alternativ; våra allergifria, vegetariska och veganska alternativ är lagade med kärlek och är alltid välkomponerade maträtter som står sig bra på egen hand. Självklart fixar vi också en meny för barnen om önskemål finns.