Så fixar du den perfekta picknickkorgen

picknickkorg


Så fixar du den perfekta picknickkorgen. Nu börjar vintern äntligen lida mot sitt slut och Kung Bore har börjar dra tillbaka sina trupper. Dags för vår och snart sommar. Dags att börja ta på sig lättare kläder och möta naturen. Vad är bättre än att göra detta med en picknick?

En picknick är det ultimata sättet att ta sig ut i den friska luften genom. Man lockas av god mat, man får en chans att umgås och man kan även träffa andra personer. Ju fler folk – desto trevligare blir det. Här kan man med fördel också sammanstråla olika familjer och bunkra upp med en gemensam picknick där alla på förhand har givna instruktioner om vilken mat och dryck man ska förbereda. Kort sagt: en picknick fångar upp själva essensen i vår- och sommar och det är något som också passar alla: från de minsta till de äldsta.

Den stora frågan är vad man ska lägga i picknickkorgen? Vi ger några förslag här nedan dä både mat, dryck och andra detaljer ryms. Allt som behövs för att er picknick ska bli perfekt och något som ni vill göra om inom kort.

Mat som går att äta med händerna – perfekt vid picknick

Vad gäller mat så finns en tumregel i samband med en picknick: det ska vara enkelt! I och med att det inte kommer att finnas vare sig bord att använda eller stolar att sitta på så är mat som går att äta med händerna att föredra vid en picknick.

Wraps är helt perfekt och något som går att variera in i all oändlighet. Mackor fungerar givetvis också bra och har samma förutsättningar vad gäller variation. Ett annat tips gäller pastasallader, men då kommer det att krävas tallrikar och bestick. Vi ska även här peka på vikten av förvaring: glöm för allt i världen inte kylväskan – den är ovärderlig i samband med en picknick då den håller maten kall, fräsch och fri från bakterier.

Gällande dryck så är festis till barnen något att sikta på. Kaffe i en termos fungerar alltid. Handlar det om en helg där flera vuxna finns så kan lite vin eller någr öl definitivt vara en höjare av humöret och bidra till en trevligare picknick. Tänk på att hålla dessa drycker väl kylda! En annan sak att tänka på gäller värmen. Se alltid till att det finns mycket vatten och detta särskilt om barn är med på picknicken.

Spel och andra saker som förhöjer upplevelsen

I övrigt så finns det även andra saker att lägga i en picknickkorg. Ett sällskapsspel ger det där lilla extra. Att ha med ett kubbspel engagerar alla och för med sig, så att säga, lekens allvar till picknicken. Även krocket är gångbart. En boll eller en frisbee kan också skapa väldigt trevlig avslappning i det lilla.

Man bör även tänka funktionellt. Se till att det finns en filt att sitta på och att det finns papper – gärna våtservetter – att torka bort kladd och smuts med. Ha även med en påse att slänga detta – och allt annat skräp – i då ni är klara. Ni använder naturen som festlokal: se till att lämna den i det skick den var i då ni anlände.

Det bästa med en picknick är enkelheten. Ta det för vad det är. Gör iordning enkel mat och se till att fokusera på det viktiga: att umgås med dina vänner och din familj. Njut av värmen (men glöm inte att ta med ett paraply utifall att…)!